Com puc invertir o estalviar. Remunerem el teu estalvi fent país


Nou tram de Títols participatius “Catalana de Serveis Financers 2%”

Tram 2, emissió 01/06/24


Reserves
de l’1 de juny al 30 de juny de 2024

Catalana de Serveis Financers emet la primera emissió de títols participatius remunerats per a socis i sòcies. L’objectiu de l’emissió és la captació d’estalvi per finançar els préstecs d’Artesans Energètics que hem concedit.

 

Invertir per estalviar. Estalviar invertint

Pel fet de fer-te soci o sòcia de la cooperativa com a persona física o jurídica, ja estàs invertint en el seu desenvolupament a través de l’aportació obligatòria al capital social.

Els Estatuts de la cooperativa també permeten l’emissió d’aportacions voluntàries al capital social, segons disposi i aprovi l’Assemblea General.

Ambdues formes d’aportació al capital social, no produiran interessos.

Tanmateix, al Pla de desenvolupament de la cooperativa es preveu que mitjançant la participació com a soci o sòcia es pugui accedir a formes de recollida de recursos financers destinats a les empreses membres que presentin projectes per a la comunitat a la qual estan vinculats.

Per aquesta recollida de recursos utilitzarem l’eina dels “Títols Participatius”. Es tracta de títols de caràcter nominatiu, destinats a persones físiques i jurídiques, per complementar les necessitats de finançament de projectes de:

  • Sobirania alimentària, entenent-la en l’ampli sentit de col·laborar en el desenvolupament agrari, ramader i pesquer.
  • Sobirania energètica, entenent-la dins el procés de transició energètica a energies més sostenibles, i en especial a la producció fotovoltaica en entorns ja urbanitzats.
  • Economia social, entenent-la com a col·laboració amb entitats d’economia social i solidària, i projectes socials que contribueixin al desenvolupament local.

Actualment, la cooperativa té en marxa l’emissió de títols participatius, en diferents trams, per finançar el programa d’Artesans Energètics. Aquest programa permet als socis i sòcies de la cooperativa finançar la instal·lació de plaques fotovoltaiques, millorar l’aïllament tèrmic de la llar o instal·lar un sistema de climatització basat en aerotèrmia.

Els socis i sòcies poden estalviar mitjançant la subscripció de títols participatius disponibles segons es vagin obrint les diferents emissions i trams. Els títols participatius estan remunerats amb un tipus d’interès indicat en el reglament de l’emissió.

Els títols participatius del programa Artesans Energètics s’han ofert a un termini de 36 mesos amb una remuneració del 2% TIN en el seu primer tram.Si ja ets soci o sòcia, pots veure les diferents emissions d’aportacions voluntàries i de títols participatius dins l’àrea de socis.


Si encara no ho ets i desitges invertir o estalviar, pots fer-te’n en aquest   enllaç