La Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl, es va constituir via assemblea el 3 de setembre del 2016, i formalitzar notarialment el 15 d’octubre del 2016, gràcies a la tasca desenvolupada inicialment per l’Associaciació per la nova CAIXA CATALANA, Cooperativa de Crèdit.

La missió és aconseguir que a Catalunya hi operi, al més aviat possible, una cooperativa de crèdit, per tal de revertir la pèrdua de les nou caixes d’estalvi que teníem a Catalunya fins fa pocs anys.

Un dels factors que va comportar la desaparició de les nostres caixes d’estalvi (A banda de l’exposició temerària a l’immobiliari, una expansió geogràfica imprudent, mala gestió i sous desproporcionats…) va ser que eren entitats que treballaven en un territori relativament petit.

Visualitzant una nova Cooperativa de Crèdit que, en un escenari optimista, aixecaria la persiana l’any 2020, s’hauria de pensar més enllà de l’àmbit de Catalunya. Estem definint -encara de manera preliminar- una aliança internacional de cooperatives, en l’Europa del Euro per operar amb una Llicència Bancària modalitat internacional compartida i per altra banda, garantir-li als nostres socis la màxima estabilitat financera i política, difícil treballant sols a Catalunya.