Preguntes freqüents

Vaig ingressar 100 euros per donar-me d'alta com soci, i ningú s'ha posat en contacte amb mi? Què passa?

Estic donat d'alta com soci i ara em demanen una quota de 17,14 euros trimestrals. Per què me la demanen?

Quina seguretat tinc, que el projecte arribi a bon port?

Un cop fundada la Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl, en quina situació queda, l'Associació per la nova CAIXA CATALANA, Cooperativa de Crèdit?

Vull fer un col·loqui, conferència o debat al meu poble, a la meva entitat, etc. per saber més de la Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl. Com ho faig?

Per què Catalana de serveis financers?

Quan comença a treballar Catalana de Serveis FinancersVaig ingressar 100 euros per donar-me d'alta com soci, i ningú s'ha posat en contacte amb mi? Què passa?

Els promotors de la Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl hem demanat que als ingressos fets com alta de soci, s'hi informessin el nom i els dos cognoms.

També hem demanat que s'omplís el formulari a la web, un cop fet l'ingrès.

Hi ha la possibilitat que us hagués passat per alt d'omplir el formulari, o inclús que s'haguessin perdut les vostres dades.

En aquest cas, us demanem que ens informeu per telèfon al 93 681 39 43 de quin dia vàreu fer l'ingrés i quin nom hi va constar. Cercarem els comprovants i regularitzarem la vostra situació com soci de la Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl.


Estic donat d'alta com soci i ara em demanen una quota de 17,14 euros trimestrals. Per què me la demanen?

En l'assemblea fundacional del dissabte 3 de setembre, els socis varen decidir que era imprescindible assegurar no haver de tocar el capital fundacional per res.

Tots som conscients que hi ha moltes despeses i moltes dificultats a l'hora de fer avençar el nostre projecte i arribar a obtenir del Banc Central Europeu de Frankfurt una llicència bancària.

Ens hem d'assegurar que mentre el projecte vagi caminant, no podem tocar per cap concepte el capital fundacional, doncs és imprescindible arribar al final del full de ruta amb els 5 milions d'euros que ens hem fixat.

Conscients d'aquesta necessitat, els socis fundadors van proposar de passar al cobrament de cada soci, mentre no aconseguim tenir la llicència bancària (És a dir, mentre no poguéssim ser ja la definitiva Cooperativa de Crèdit) una quota trimestral de 17,14 euros.

Queda entès que si algun soci té unes especials dificultats econòmiques, simplement ens ho hauria de comunicar i NO SE LI PASSA EL COBRAMENT DE LA QUOTA.


Quina seguretat tinc, que el projecte arribi a bon port?

Evidentment, tot el nostre projecte està subjecte a incerteses...

Pel que fa a obtenir la llicència bancària (modalitat internacional compartida), podem informar a la tardor del 2016 que aquest tema està ben encaminat. Tenim un primer acord amb una important Cooperativa de Crèdit europea per posar-nos al seu moment a sota del seu paraigua.

Estem ja en converses formals amb iniciatives similars a la nostra a Bèlgica, Croàcia i possiblement d'altres, en un futur pròxim, per establir una aliança internacional de noves Cooperatives de Crèdit europees per agrupar forces.

Resumint: L'obtenció de la llicència bancària no és la primera dificultat en el nostre projecte.

Dit l'anterior, la dificultat clau a la nostra iniciativa rau en si podrem aconseguir un capital fundacional de 5 milions d'euros.

Com en tantes altres situacions, hem d'admetre que el nostre projecte depèn de nosaltres mateixos:

Serem capaços els promotors de seguir tot el full de ruta que ens hem marcat?

Aconseguirem en uns tres anys, aplegar la massa de socis necessària per exigir una llicència bancària al Banc Central Europeu de Frankfurt?


Un cop fundada la Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl, en quina situació queda, l'Associació per la nova CAIXA CATALANA, Cooperativa de Crèdit?

Tan aviat com resti formalment operativa la Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl, preveiem deixar l'Associació per la nova CAIXA CATALANA, Cooperativa de Crèdit en estat latent, però mantenint-se vigent.

Als membres de l'Associació qui s'han donat d'alta com socis de la Cooperativa ja no se'ls carregarà més la quota trimestral de 15 €.

Preveiem que l'Associació vetlli en els anys vinents per mantenir intacte l'esperit inicial pioner, de quan vàrem decidir caminar cap a la forma de Cooperativa de Crèdit.


Vull fer un col·loqui, conferència o debat al meu poble, a la meva entitat, etc. per saber més de la Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl. Com ho faig?

En el full de ruta que a la Cooperativa Catalana de Serveis Financers, Sccl ens hem marcat, volem fer algun acte de difusió a cada comarca catalana.

Sols cal que ens escriviu a contacte [ arroba ] catalanasf.cat proposant-nos un lloc, un dia i una hora al vostre poble, al vostre barri, a la vostra entitat. Mirarem de venir i informarem els assistents de fins on hem avençat ja, en el projecte de tenir operativa a Catalunya, una Cooperativa de Crèdit catalana, al servei de les classes baixa i mitjana de Catalunya.


Per què Catalana de serveis financers?

L'Associació per la NOVA Caixa Catalana Cooperativa de Crèdit treballa per arribar a bastir una nova entitat financera. El procés de recaptació de capital fundacional i especialment aconseguir una llicència bancària al Banc Central Europeu és una tasca gegantina.

És imprescindible fraccionar aquesta tasca en etapes: A primers del 2017 volem aixecar la persiana amb una forma jurídica inicial de Cooperativa de Serveis Financers.

Al seu moment, l'experiència i especialment, el capital acumulat en aquesta primera etapa serviran per convertir-se en la futura i definitiva Cooperativa de Crèdit que volem ser des del primer dia.

Quan comença a treballar Catalana de Serveis Financers?

A la primavera del 2017 esperem iniciar una campanya de captació de socis.

Cap a la tardor de 2017 volem iniciar l'activitat d'assessorament financer pels socis.